Nicosia - den delte by (kan bestilles hjemmefra)

Nicosia - den delte by (kan bestilles hjemmefra)

Nicosia - den delte by (kan bestilles hjemmefra)

Cyperns hovedstad har meget at byde på, uanset om du interesserer dig for folkeliv, historie, seværdigheder eller shopping. Heldagsudflugt med bus. Mad og drikke indgår ikke.

Mange tror, at Nicosia er en storby udelukkende med trafik og varme gader, men her findes mange små smørhuller, som ikke alle kender til. Denne dag kører bussen os til de gamle bydele. Her kan du i ro og fred gå rundt og udforske shoppingmulighederne og kulturen i de smalle gader og stræder og på gågaderne. Benyt gerne lejligheden til at købe lidt cypriotisk kunsthåndværk. I denne del af byen beskytter træer og store parasoller ofte mod den brændende sol. Det er dejligt at slå sig ned på et udendørs serveringssted, slappe af med typisk græsk musik i baggrunden, drikke noget forfriskende og betragte menneskene, som passerer forbi. Ved siden af den gamle bydel ligger den venetianske bymur, som stammer helt tilbage fra 1560'erne. Den gamle voldgrav er i dag et grønt område med mange forskellige slags planter. Der er også et livligere byområde med topmoderne butikker med et bredt udvalg. Makarios er en af mange kendte og respekterede personer, som har levet og arbejdet på Cypern. Hvorfor får du at vide i løbet af dagen. Vi ser også statuen af ham uden for hans palads, som i dag er hovedsæde for ærkebiskoppen. På denne udflugt får du mere at vide om Nicosia, om Cyperns moderne historie og om den grønne linje. Det eneste, du skal gøre, er, at tage bekvemme spadseresko på og følge med i vores bus.

Bestil hjemmefra: Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side". Mad og drikke: Indgår ikke. Tid: Heldagsudflugt, ca. kl. 7.30-16.30. Udflugtsledelse: Skandinavisktalende guide. Husk at medbringe: Kamera og penge til at købe frokost for. Øvrigt: Det er også muligt at gå over på den tyrkiske side af øen på egen hånd. I så fald skal du medbringe passet. Vær opmærksom på at ved besøg i kirker og klostre, skal man have tildækkede skuldre og knæ.

Voksen, pris ca. 46
Børn, pris ca. 23
Valuta EUR